Algemene informatie

Onze grote woonboerderij ligt op een eigen terrein van 4 hectare weiland en bos in het zuidelijk deel van het Parc naturel régional du Morvan in het oostelijk deel van Bourgondië.
De boerderij maakt deel uit van het gehucht Les Jours, dat bestaat uit 5 boerderijen, nu veelal vakantiehuizen.

Het huis ligt op een hoogte van ± 500 meter op de zuidhelling van de Mont Beuvray en heeft een schitterend uitzicht op het golvende landschap waar sappige weiden, bossen en verre dorpjes elkaar afwisselen. Het is er zeer rustig, er is geen verkeer. Naast het huis begint het bos, een uitnodiging om de omgeving al wandelend te verkennen.
De Mont Beuvray, ruim 800 meter hoog, heeft een rijke historie. Er was vroeger een Gallische nederzetting (Bibracte) en later een strategisch belangrijke Romeinse legerplaats. Het is een archeologische “site classé” waar veel te zien is.
Het archeologisch museum aan de voet van de berg, modern van opzet, is ook voor kinderen erg interessant.

Op 4 km afstand ligt het typische Franse dorpje st. Léger sous Beuvray, waar alle dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden (bakker en supermarktje). Op 5, respectievelijk 15 autominuten zijn 2 leuke zwemmeertjes.

4 gedachten aan “Algemene informatie”

  1. Mevrouw, Mijnheer.
    Wanneer men de foto’s vergroten kan kan men veel beter zien hoe alles er uit ziet en geeft daardoor een veel betere indruk. en…. veel meer foto’s plaatsen dat doet het huis eer aan.
    Het huis heeft veel meer te bieden dan nu te zien is.
    Ook qua omgeving rond het huis.
    Vriendelijke groet.

    Jan K.

  2. Bonjour,
    Al struinend op mijn iPad kwam ik bij oude franse boerderijen en tikte ik Les Joure, morvan in. Enigszins verbaasd zag ik dat de boerderij nog steeds bestaat en zelfs niet is veranderd sinds wij er in de zomer 1984 logeerden.
    In de weken dat wij er logeerden heb ik erg veel (mooie) foto’s gemaakt.
    We vierden er de eerste verjaardag van onze dochter (36). We hadden een stokbrood met 1 kaars, omdat ze stokbrood zo lekker vond. De boodschappen haalden we in st.Leger. We ruilden daar ook gasflessen, de sleutel lag onder een grote steen bij de voordeur. Op de foto zag ik dat de steen er nog ligt.
    De keuken werd ook bevolkt door een soort kleine eekhoorn/muis. In de woonkamer de grote open haard en van binnen uit een prachtig uitzicht met
    Vivaldi op de achtergrond en stokbrood, croissanten ontbijt begon alweer een mooie dag.
    Omdat de boerderij aan het einde van het pad lag gingen we direct kijken als we een auto hoorden. Meestal was het de post die daar draaide om weer terug te keren naar het dorp. Midden op het dorpspleintje stond een rode telefooncel waar mijn vrouw belde om te informeren naar de thuissituatie.
    Helaas staat mijn gezondheid het niet toe om de boerderij + de omgeving die ik toen aardig heb kunnen verkennen te bezoeken. Maar ik heb de oude foto’s
    opgezocht van toen we er waren en reden in onze bordeauxrode Renault 4.
    Als we wat hoorden waren het de koeien die in de wei naast de boerderij liepen. Toen we thuis kwamen was onze dochter 1 jaar…..dat is lang geleden,
    Maar de mooie herinnering blijft!

    Ditsy en Ralph Schalk
    En Rozemarijn

    1. Bonjour Ralph,

      Leuk om dit te horen! Er is inderdaad weinig veranderd sinds 1984… ;-), behalve misschien dat de sleutel niet meer onder de steen ligt en ik al heel lang geen schattige ‘Loire’ meer gezien heb. Maar verder lijkt het soms alsof de tijd er stil heeft gestaan. Het is nog steeds heerlijk rustig met een prachtig uitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *